Sernik kakaowy z ananasem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIAST KRUCHE KAKAOWE:
Z podanych składników szybko wyrobić ciasto kruche. Schłodzić.
2.MASA SEROWA:
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Ser wymieszać z suchym budyniem, kakao i połączyć z utartą margaryną. Dobrze wymieszać i dodać pokrojone w kostkę plastry ananasa i pokrojone jabłka. Na końcu delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę.
3.PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
Spód blaszki(25/35 cm.) wyłożyć ciastem kakaowym (ja podpiekłam spód 15 min. w temp.180*C) - rozprowadzić masę serową.
Piec w piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. ok. 189*C.
Porady
Po upieczeniu ciasto polać polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze