3 bit
Składniki:
- 4 paczki herbatników
puszka masy krówkowej o smaku kokosowym
3 szklanki mleka
15 dag masła
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
1 czekolada mleczna
6 łyżek mleka
3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Puszkę z masą krówkową włożyć do garnka z wodą tak, by cała była przykryta i gotować ok. 10 minut (ciepła lepiej się rozsmarowuje).
-
2.
2,5 szklanki mleka zagotować z masłem i cukrami. Pozostałe mleko rozrobić z obiema mąkami i wlać do mleka. gotować, aż budyń zgęstnieje.
-
3.
Na suchą blachę wyłożyć warstwę herbatników. Rozsmarować ciepła masę krówkową i przykryć herbatnikami. Wylać gorący budyń i ułożyć kolejną warstwę ciastek.
-
4.
Czekoladę połamać na małe kawałki i roztopić w sześciu łyżkach gorącego mleka. Szybko rozsmarować ją na cieście i odstawić całość do schłodzenia.
Komentarze