3 bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budynie gotujemy w 500 ml mleka z 2 cukrami waniliowymi.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Masę krówkową podgrzewamy troszkę żeby się lepiej rozsmarowywała.
Blaszkę 24 x 24 cm wykładamy herbatnikami na to rozprowadzamy masę krówkową, następnie warstwa herbatników.
W misce ubijamy kostkę masła z trzema łyżkami cukru pudru na muszystą masę, następnie po woli dodajemy budyń. Gotowa masę wykładamy na drugą warstwę herbatników . Na masę budyniowa dajemy kolejną warstwę herbatników.
Śmietanę ubijamy na sztywno z trzema łyżkami cukru pudru oraz zimna żelatyną (rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody ).
Warstwę śmietanową wykładamy na ostatnią warstwę herbatników
Komentarze