3-bit z nutą ajerkoniku

0 (0 ocen)

  • 55 min

Standardowy śmietan-fix zastąpiłam śmietan-fixem o smaku ajerkoniakowym

  • 55 min

Składniki:

  • Biszkopt z 4 jaj
    Masa budyniowa:
    -2,5 szklanki mleka
    -8 łyżek mąki
    -1 kostka margaryny
    -4 żółtka
    -1 szklanka cukru
    -1 cukier waniliowy
    Dodatkowo:
    -1 puszka karmelu
    -3 śmietan-fix o smaku ajerkoniakowym
    -2 duże paczki herbatników
    -2 szklanki mleka
    -pół tabliczki gorzkiej czekolady

3-bit z nutą ajerkoniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.5 szklanki mleka zagotować z cukrami. Resztę mleka wymieszać z mąka i żółtkami i wlać do gotującego mleka i ugotować budyń. Utartą margarynę zmiksować z budyniem. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową. Na to warstwę herbatników następnie karmel i ponownie warstwę herbatników na samą górę wyłożyć ubity z mlekiem śmietan-fix a na koniec zetrzeć czekoladę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy