To idealna propozycja na szybki deser, który ostatnio w moim domu zniknął w oka mgnieniu! Lody smakują naprawdę pysznie, a kawałki drożdżówki świetnie współgrają ze śmietankową masą.
3-składnikowe lody z drożdżówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę ubić na sztywno - pod koniec miksowania stopniowo dodając dowolne słodzidło (u mnie tym razem syrop z agawy).
Podsuszoną drożdżówkę rozdrobnić na mniejsze kawałki oraz delikatnie wmieszać do ubitej kremówki.
Całość przełożyć do pojemnika (*), przykryć i wstawić minimum na kilka godzin do zamrażarki.
Wyjąć 5-7 minut przed podaniem.
Lody pysznie smakują polane syropem z agawy lub miodem.
Porady
(*) Użyłam pojemnika po lodach o pojemności 1 litra.
Komentarze