3bit-a piekłam po raz pierwszy ale muszę przyznać, że wyszedł idealny. Pyszne, delikatne ciasto, krówkowa masa, bita śmietana- moja rodzina była zachwycona!
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem, dodać do białek, na koniec dodać kakao, wszystko delikatnie wymieszać i wylać na blaszkę (u mnie duża blaszka). Upiec.
2.Masa budyniowa: budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Margarynę utrzeć na puch, dodawać stopniowo przestudzony budyń.
3.Puszkę masy krówkowej gotujemy ok pół godz (jak będzie cieplejsza to się lepiej rozsmaruje).
4.Bita śmietane ubijamy na mleku na sztywno. Dodajemy śmietan- fix oraz przestudzoną żelatynę (rozpuszczona w 1/5 szkl gorącej wody).
Komentarze