4 Składnikowa Pasta Jajeczna

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta jajeczna z rzodkiewkami i serem. Robi się ją szybko a smakuje idealnie. Podaję ją do pieczywa, Macy , krakersów.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    6 rzodkiewek
    10 dag sera żółtego odtłuszczonego
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    Sól i pieprz do smaku

4 składnikowa pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieram, drobno siekam. Przekładam do miseczki. Ser żółty kroję w kostkę dodaję do miseczki.

    Rzodkiewki myję i drobno siekam. Dodaję do miski.

    Do składników dodaję jogurt naturalny. Solę i pieprze do smaku.

    Pozostawiam w lodówce na ok 30 minut przed podaniem. Podaję ze świeżym pieczywem.

Porady

Do pasty również polecam np. świeżą natkę pietruszki. Smacznego i na zdrowie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy