À la carbonara

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Nie mam jeszcze kulinarnego doświadczenia, ale ciągle się uczę. Chodzę do szkoły, więc jestem zajęta, czasem jednak zastępuję mamę w kuchni.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 2-3 średnie cukinie
    ● cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 jajka
    ● olej do smażenia
    ● 5 dag startego parmezanu
    ● 25 dag makaronu (np. rurki)

À la carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • À la carbonara 1. Cukinie myjemy, osuszamy
    i kroimy w cienkie talarki. Cebulę
    i czosnek obieramy, następnie
    kroimy. Warzywa dusimy
    na rozgrzanym oleju.
  • À la carbonara 2. Jajka rozkłócamy z serem.
    Makaron gotujemy al dente we
    wrzącej osolonej wodzie, odcedzamy.
    Mieszamy z warzywami
    i jajkami. Smażymy na małym
    ogniu, aż jajka się zetną.

Porady

Zamiast cukinii możemy dodać 10 dag pokrojonego i podsmażonego na oleju boczku.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy