Afrykańska zupa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • -1 cebula
    -1 ząbek czosnku
    -1 papryczka chili
    -1 łyżka posiekanej kolendry
    -1 marchew
    -300 ml wody
    -1/2 puszki krojonych pomidorów
    -50 g masła orzechowego
    -100 ml mleka kokosowego
    -100 g młodego szpinaku
    -2 łyżeczki curry
    -sól
    -pieprz

Afrykańska zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu na niewielkiej ilości oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Po chwili dodajemy wyciśnięty czosnek, posiekaną chili i kolendrę. Podsmażamy mieszając. Dodajemy pokrojoną w plastry marchew. Przesmażamy chwilę. Dodajemy wodę, pomidory z zalewą. Doprawiamy curry, pieprzem i solą. Gotujemy na małym ogniu 20 minut. Dodajemy masło orzechowe, mleko kokosowe i szpinak. Gotujemy 5 minut.

Komentarze

Podobne przepisy