Aksamitny pieczarkowy sos do makaronu

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne jedzonko.

  • 20 min

Składniki:

  • pieczarki 10 szt większych
    serek topiony 2 szt (100g)
    śmietana 3-4 łyżki
    masło 1 łyżka kopiasta
    natka pietruszki 1 pęczek
    marchew 1 szt
    sól
    pieprz

Aksamitny pieczarkowy sos do makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i marchew obrać i poddusić na rozgrzanym maśle. Podlać wodą i zagotować. Posolić i dodać pokrojone serki. Jeśli trzeba podlać bulionem albo wodą aby sos nie był zbyt gęsty. Mieszać aż serki się rozpuszczą, dodać śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki.
    Wymieszać i doprawić do smaku.
    Podawać z ugotowanym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy