Ala bigosik na żeberkach

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybka kapustka jako dodatek do obiadu albo też można zjeść z pieczywem.

  • 50 min

Składniki:

  • kapusta 1 mała główka
    żeberka ok 50 dag
    grzyby suszone ok7 kapeluszy
    cebula 1 duża szt
    koncentrat pomidorowy
    ziele angielskie
    liść laurowy
    olej
    sól
    pieprz

Ala bigosik na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać wodą postawić do gotowania kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować i dodać do żeberek. Dodać też przyprawy.Posolić.
    Grzyby sparzyć, umyć i dodać do kapusty(grzyby można pokroić). Cebulę obrać, pokroić i lekko zrumienić na oleju dodać do gotującej się potrawy.
    Gdy mięso się pogotuje i da się z niego wyciągnąć kości - mięso wyjąć i obrać. Mięso pokroić i wrzucić do garnka, dodać koncentrat, doprawić do smaku i gotować do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy