Ala gołąbkowe dewolaje

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Soczyste mięso z kurczaka owinięte liściem kapusty to doskonała propozycja na niedzielny obiad

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 6 liści kapusty pekińskiej
    • Pęczek szczypiorku
    • 10 dag sera żółtego
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • Sól
    • Pieprz

Ala gołąbkowe dewolaje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy
    2. Liście kapusty parzymy
    3. Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem
  • ser 2. 4. Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem
  • roladki 3. 5. Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki
    6. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor
  • roladki 4. 7. Roladki gotowe
    8. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy