Ala stroganoff z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty sposób na pyszną potrawkę, jak ktoś nie lubi boczniaków można zastąpić pieczarkami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Cebula
    • 200g boczniaków
    • 5 ogórków kiszonych
    • Fix schab Ala stroganoff
    • ½ szklanki śmietany 18%
    • ½ szklanki wody
    • Przyprawa do kurczaka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • pieprz

Ala stroganoff z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka
    Na drugiej patelni typu WOK prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę
    Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem
    Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z grzybami
  • fix 2. Na koniec zagęszczamy potrawę fix- em rozrobionym z wodą oraz śmietaną, chwilkę gotujemy
  • danie 3. Danie gotowe
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy