Alberty

0 (0 ocen)

  • 60 min

Święta bez nich nie mają smaku, a na weekend, gdy przyjedzie rodzina też się sprawdzają.

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dag mąki pszennej
    20 dag cukru pudru
    20 dag margaryny
    10 dag smalcu
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    6 żółtek
    mleko (ile zabierze)

Alberty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4 mm. Wycinamy foremkami kwiatuszki, moczymy w białku a następnie w cukrze. W jednej partii wycinamy dziurki, zaś drugą pozostawiamy w całości.
    2. Ciastka przekładamy kremem czekoladowym lub orzechowym typu Nutella lub Kremuś.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy