Alla bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Sezon na młode warzywa już dawno otwarty. Dlatego trzeba korzystać z niego ile się da . proponuje Wam pyszny alla bigos z młodej kapusty. Idealny do podania z młodymi ziemniaczkami.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty

    3-4 młode marchewki

    pęczek koperku

    3 cebule

    sól, pieprz

Alla bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę drobno posiekaj. Przepłucz pod wodą. Wrzuć do garnka zalej wodą , dodaj lyżeczkę soli. Gotuj od momentu zagotowania około 15 minut

    2. Kapustę odcedzić . Marchew obierz, umyj, i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w pół plasterki

    3. Do kapusty dodaj marchew, cebulę , posiekany pęczek koperku. Dodaj 2 łyżki. Całość duś około 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy