Ananasek to ciasto rozpływające się w ustach biszkopt jest bardzo mięciutki ananasy sama słodycz. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu. Najlepsze dla swojej rodziny na niedzielne popołudnia.
1.BISZKOPT JASNY
1.Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
2.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać
3.Wylać na prostokątną formę do pieczenia
4.Piec w temp. 160-180 ok. 30-40min
MASA BUDYNIOWA
1.Z puszki ananasów odlać sok
2.Na soku ugotować budyń śmietankowy lub waniliowy
3.Owoce ananasa pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić
PIANA
1.Białka ubić z cukrem
2.Dodać kokos i lekko wymieszać
Na biszkopt położyć masę budyniowa i pianę Zapiec w piekarniku na złoty kolor w temp.180stopni
Komentarze