Ananasek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ananasek to ciasto rozpływające się w ustach biszkopt jest bardzo mięciutki ananasy sama słodycz. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu. Najlepsze dla swojej rodziny na niedzielne popołudnia.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6jajek
    1szklanka cukru kryształu
    1szklanka mąki
    1płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1puszka ananasów
    1budyń śmietankowy lub waniliowy
    1/2szklanki białek
    1/2szklanki cukru kryształu
    15dag wiórków kokosowych

Ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT JASNY
    1.Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
    2.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać
    3.Wylać na prostokątną formę do pieczenia
    4.Piec w temp. 160-180 ok. 30-40min
    MASA BUDYNIOWA
    1.Z puszki ananasów odlać sok
    2.Na soku ugotować budyń śmietankowy lub waniliowy
    3.Owoce ananasa pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić
    PIANA
    1.Białka ubić z cukrem
    2.Dodać kokos i lekko wymieszać
    Na biszkopt położyć masę budyniowa i pianę Zapiec w piekarniku na złoty kolor w temp.180stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy