Ciasto ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzewamy do 180*C grzanie góra-dół
2.Masło w temp. pokojowej ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką, puszystą masę.
3.Do masy kolejno dodajemy jajka i dalej ucieramy.
4.Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do powstałej masy. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto będzie dość gęste.
5.Ananasa dobrze odsączamy z soku i dodajemy do ciasta. Mieszamy.
6.Ciasto wykładamy do wcześniej przygotowanej keksówki o wymiarach 30x12.
7.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 1 godzinę.
8.Podajemy oprószone cukrem pudrem.
Porady
Można użyć mniejszej keksówki, wtedy ciasto wyjdzie wyższe lub większej wtedy będzie niższe.
Komentarze