Ananasowa Rybka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ananas to soczysty, aromatyczny owoc, jego słodki smak zmieszany z pikantnym, daje nam smaczny sos.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg płatów rybnych ( dowolnych)
    • Cebula
    • 1 puszka ananasów
    • 2 ketchupy pikantne po 480 g
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Mąka pszenna do obtoczenia

Ananasowa rybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, solimy.
  • jajko 2. Zanurzamy w roztrzepanym jajka.
  • mąka 3. Obtaczamy w mące pszennej.
  • ryba 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • cebula 5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
  • ananas 6. Ananasy odlewamy z zalewy, kroimy w kostkę.
  • ananas 7. Dodajemy do cebuli.
  • ketchup 8. Wlewamy ketchup, chwilę gotujemy.
  • ryba 9. Rybę układamy w naczyniu.
  • ryba 10. Polewamy sosem.
    Rybę można podawać na ciepło jak również na zimno.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy