Andrutowe mini roladki

0 (0 ocen)

  • 16 godz. 39 min

Coś pysznego na ząb :)

  • 16 godz. 39 min

Składniki:

  • 250 g masła
    1 opakowanie andrutów
    3 opakowania ciasteczek Petit Beurre
    1 szklanka cukru pudru
    2 jajka
    2 łyżki kakao
    1 opakowanie budyniu czekoladowego
    1 słoik dżemu z czarnej porzeczki

Andrutowe mini roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić i pozostawić do ostygnięcia. Następnie mikserem dobrze je wymieszać z cukrem pudrem. Cały czas ubijając dodać jajka, budyń (suchy proszek), kakao. na samym końcu dodać pokruszone herbatniki i dobrze wszystko razem wymieszać. Wafle andruty namoczyć za pomocą ściereczki do czasu zmiękczenia wafla. Na miękkiego wafla nakładać porcjami masę i zwijać w roladki. Odstawić do lodówki do ściągnięcia masy najlepiej na cała noc. Po wyjęciu kroić na mini roladki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy