eleganckie i szybkie danie na każdą okazję. Idealne na imprezy !
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
-400g krewetek w rozm. 30-40 (zamrożonych, blanszowanych)
-100 g masła
-pęczek pietruszki
-białe wino pół wytrawne 100ml
-2 łyżki oliwy z oliwek
-6 dużych ząbków czosnku
-cytryna lub limonka?
-sół
Andrzejkowe krewetki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na połowie masła podsmażyć drobno posiekany czosnek ok 2 min. Następnie wrzucić krewetki i smażyć z czosnkiem po 1,5 min z każdej strony. Zalać krewetki winem, dusić do całkowitego odparowania wina. Następnie dodać pozostałe masło, ponownie obsmażyć krewetki z każdej strony. Zdjąć danie z ognia, dodać posiekana pietruszkę, posolić, skropić oliwą z oliwek. Całość zamieszać, na końcu skropić cytryna
Komentarze