Jest szybkie, proste i moja rodzinka nie wyobraża sobie spotkań przy kawie bez niego. Uwielbiam patrzeć, jak zawsze rozpływają się w zachwytach nad tym ciastem.
40 min
Składniki:
2 l mleka
opakowanie wiórek kokosowych, migdałów w płatkach
200 g masła
3 opakowania pełnoziarnistych herbatników
4 budynie śmietankowe
szklanka cukru
Anielskie ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy masę budyniową: 1,5 l mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W reszcie rozrabiamy budynie. Łączymy w garnku, dodajemy pół opakowania wiórek.
2.Na blaszce układamy warstwę herbatników, wylewamy część masy, posypujemy garścią wiórek, migdałów. Czynność powtarzamy aż do wykończenia herbatników. Ostatnia warstwa to sam krem posypany obficie wiórkami i migdałami.
3.Ciasto chłodzimy przez min. 24 godziny w lodówce.
Porady
Do masy budyniowej warto użyć prawdziwego masła, nie margaryny.
Komentarze