Anielskie ciasto

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jest szybkie, proste i moja rodzinka nie wyobraża sobie spotkań przy kawie bez niego. Uwielbiam patrzeć, jak zawsze rozpływają się w zachwytach nad tym ciastem.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 l mleka
    opakowanie wiórek kokosowych, migdałów w płatkach
    200 g masła
    3 opakowania pełnoziarnistych herbatników
    4 budynie śmietankowe
    szklanka cukru

Anielskie ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy masę budyniową: 1,5 l mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W reszcie rozrabiamy budynie. Łączymy w garnku, dodajemy pół opakowania wiórek.
  • 2. Na blaszce układamy warstwę herbatników, wylewamy część masy, posypujemy garścią wiórek, migdałów. Czynność powtarzamy aż do wykończenia herbatników. Ostatnia warstwa to sam krem posypany obficie wiórkami i migdałami.
  • 3. Ciasto chłodzimy przez min. 24 godziny w lodówce.

Porady

Do masy budyniowej warto użyć prawdziwego masła, nie margaryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy