ANIELSKIE DROŻDŻÓWKI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

EFEKT POSZUKIWANIA DOBREGO PRZEPISU NA DROŻDŻÓWKI(ZNALEZIONY NA MOJEJ ULUBIONEJ STRONIE Z BUŁKAMI I CHLEBEM ODROBINKĘ PRZEZE MNIE ZMIENIONY),CIASTO PRACOCHŁONNE ALE SMAK DROŻDŻÓWEK ANIELSKI ;)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg mąki
    4 dag świeżych drożdży
    14 dag cukru
    520 ml mleka
    2 jajka
    10 dag margaryny( u mnie Bielska)
    2 płaskie łyżeczki soli
    1 duży cukier waniliowy( taki na 1kg mąki)
    nadzienie (u mnie był budyń i marmolada)

Anielskie drożdżówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MARGARYNĘ ROZPUŚCIĆ I WYSTUDZIĆ.
    MLEKO PODGRZAĆ NA TYLE ŻEBY W NIM ROZPUŚCIĆ DROŻDŻE.
    ROZPUSZCZONE DROŻDŻE ORAZ POZOSTAŁE SKŁADNIKI OPRÓCZ MARGARYNY WRZUCIĆ DO MISKI I WYROBIĆ CIASTO.
    MARGARYNĘ DODAĆ W MOMENCIE GDY CIASTO BĘDZIE ODSTAWAĆ OD MISKI I WYROBIĆ Z MARGARYNĄ TAK ŻEBY WSZYSTKO ŁADNIE SIĘ POŁĄCZYŁO W AKSAMITNE CIASTO.
    ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA NA 1-1,5 GODZINY.
  • 2. PO WYROŚNIĘCIU CIASTO WYŁOŻYĆ NA STOLNICĘ, ZŁOŻYĆ 4 RAZY I UFORMOWAĆ KULĘ. WŁOŻYĆ DO MISKI I ODSTAWIĆ NA 30 MINUT.
    PO TYM CZASIE CIASTO DZIELIĆ NA KAWAŁKI I FORMOWAĆ DROŻDŻÓWKI.
    PIEC OKOŁO 15-20 MIN. W 220 STOPNIACH.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy