Anielskie Rafaello

0 (0 ocen)

  • 45 min

Delikatne kokosowe ciasto.

  • 45 min

Składniki:

  • Budyń:
    2 szklanki mleka
    ¾ szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki mąki Ziemniaczanej
    2 łyżki mąki Szymanowskiej
    2 żółtka

    Krem:
    250 g masła roślinnego
    300 g wiórków kokosowych
    64 sztuk herbatników

Anielskie rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń:
  • 2. Zagotować 1½ szklanki mleka, cukier i cukier waniliowy.
  • 3. Zmiksować ½ szklanki mleka, mąkę, żółtka.
  • 4. Do gotującego się pkt 2 mieszając wlać pkt 3
  • 5. Zostawić do wystygnięcia.
  • 6. Krem:
  • 7. Zmiksować masło i wiórki.
    Dodać po łyżce budyniu.
    Zmiksować wszystko.
  • 8. Wyłożyć blachę zamoczonymi w mleku herbatnikami.
    Ułożyć krem i herbatniki.
    Ułożyć krem i posypać wiórkami.
    Wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy