Antipasto di arance czyli przekąska z anchois

0 (0 ocen)

  • 1 min

Elegancka i bardzo pyszna przekąska z filecikami anchois.

  • 1 min

Składniki:

  • 2 pomarańcze
    1 słoiczek filecików anchois
    oliwa z oliwek ( ja zrezygnowałam )
    natka pietruszki do ozdoby

Antipasto di arance czyli przekąska z anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1cmilco 1. Pomarańcze sparzyć, wyszorować. Każdą przekroić na pól.
    Następnie każdą połówkę pokroić na plastry. Plastry rowniez poprzekrawać na pół, ewentualnie pozbawić pestek.

    Na każdej polowce ułożyć filecik anchois i skropić oliwą ( ja tego nie robiłam bo moje fileciki były w oleju )
    Udekorować natka pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy