Anyżkowy kurczak

0 (0 ocen)

Potrawka drobiowa aromatyzowana anyżem :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    2 cebula
    2 marchewki
    1 puszka groszku
    1/2 kopru włoskiego
    1 gwiazdka anyżu
    2 papryczki kajeńskie
    1 mały jogurt naturalny
    sól, pieprz
    słodka papryka
    curry

Anyżkowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w piórka i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i posiekany koper włoski, posypać słodką papryką i curry, podsmażyć i zalać wrzątkiem. Wrzucić anyż i roztarte papryczki. Dodać groszek. Dusić około 15 minut. Doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia, odczekać kilka minut i zabielić jogurtem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy