Anyżowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mało słodkie z wyczuwalną nutą anyżu tak samkują te śliczne serduszka

  • 30 min

Składniki:

  • mąka 2 szklanki

    żółtka 2 sztuki

    cukier puder 2 łyżki

    anyż 1,5 łyżeczki

    masło 100 gram

    po upieczeniu posypać mieszanką :

    cynamon 1 łyżeczka plus anyż 1 łyżeczka

Anyżowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    masło siekam z mąką ,wsypuję anyż i cukier
    dodaję żółtka ,wyrabiam ciasto
    schładzam 2 godziny w lodówce
    następnie cienko rozwałkować , foremką wycinać serduszka
    piec w 200 stopniach 7-10 minut
    po upieczeniu posypać cynamonem zmieszanym z anyżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy