APETYT NA SŁOŃCE

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dostałam ten przepis od koleżanki u której byliśmy na urodzinach.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    1 czerwona cebula
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    pół główki sałaty zielonej
    3 pomidory
    0,5 kg pieczarek
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    0,5 l jogurtu naturalnego
    6 łyżek majonezu
    200g sera żółtego
    paczka chipsów tortilla
    pieprz, sól

Apetyt na słońce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekać. Mięso mielone usmażyć. W trakcie smażenia dodaj cebulę i koncentrat pomidorowy.
  • 2. W międzyczasie pieczarki pokroić w plasterki i smażyć do czasu aż cała woda odparuje.
  • 3. Sałatę porwać na kawałki. Pomidor pokroić w kostkę.
  • WARSTWY 4. W przeźroczystej misce układać warstwy. Sałatę, na nią pokrojone pomidory i usmażone mięso. Na mięsie ułożyć kolejno warstwy pieczarek, kukurydzy i fasoli.
  • 5. Jogurt wymieszać z majonezem i doprawić solą oraz pieprzem.
  • 6. Wymieszany jogurt wylać na fasolę, posypać startym serem. Na około powtykać całe chipsy, a wierch posypać pokruszonymi chipsami.

Porady

Chipsy najlepsze tortilla z biedronki o smaku serowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy