arbuzowe kopuly

0 (0 ocen)

  • 15 min

Banalny w przygotowaniu ale niebanalny w smaku deser. Doskonały deser na lato- lekki i orzeźwiający. A do tego tani, szybki i prosty.

  • 15 min

Składniki:

  • *na 4 pucharki
    Składniki:
    2 opakowania galaretki arbuzowej
    200 ml śmietanki kremówki
    kawałek arbuza

Arbuzowe kopuly - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Pucharki do lodów wyłożyć folią spożywczą. Arbuza pokroić w kostkę i ułożyć na dnie pucharków. Połowę galaretki rozlać do pucharków. Wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno i połączyć z pozostałą galaretką. Wylać na stężałą poprzednią warstwę i odstawić do zastygnięcia. Deser wyłożyć na talerzyki odwracając pucharek do góry dnem i ostrożnie zdjąć folię.

Komentarze

Podobne przepisy