Arbuzowiec na zimno

0 (0 ocen)

Takiego jeszcze nie jadłam, soczysty sernik rozpływający się w ustach.

Składniki:

  • 1opakowanie sernika na zimno
    550ml schłodzonego mleka
    6łyżek domowego twarożku
    Dodatkowo:
    biszkopty
    2galaretki cytrynowe
    1/3arbuza
    sok z arbuza

Arbuzowiec na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno blaszki kwadratowej wykładamy biszkoptami nasączonymi w soku z arbuza. Wykładamy troszkę arbuza pokrojonego w kostkę.
  • 2. Do wysokiego naczynia przelewamy mleko, dodajemy sernik na zimno-miksujemy. Dodajemy twarożek oraz pokrojonego w kostkę arbuza. Wymieszać ręcznie.Wylać na biszkopty. Wyłożyć resztę arbuza.
  • 3. Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzącej wody. Zostawiamy do lekkiego stężenia i wylewamy na wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy