Arbuzowy koktajl z lodową nutą

0 (0 ocen)

Kolejna szybciutka i orzeźwiająca propozycja na letni deser. Pyszne połączenie arbuza, winogrona i lodów, kto się skusi?:)

Składniki:

  • 370 g winogrona
    370 g miąższu arbuza
    1 łyżka brązowego cukru
    2-3 łyżki syropu malinowego
    150 ml mleka
    200 g lodów śmietankowych

Arbuzowy koktajl z lodową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Winogrono umyć i osuszyć. Przełożyć do blednera i dodać cukier brązowy. Zmiksować. Przełożyć na sito i przetrzeć. Blender umyć i włożyć do niego arbuz ( nie przejmujcie się pestkami). Zmiksować. Arbuz także przetrzeć przez sito i połączyć z winogronem. Wymieszać. Dodać syrop malinowy i wymieszać. Przelać znów do blednera dodać lody oraz mleko i po raz ostatni zmiksować. Przelać do wysokich szklanek. Podawać od razu. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy