Aromatyczny gulasz z fasolką i oregano

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Urozmaicona wersja gulaszu , pycha

  • 2 godz.

Składniki:

  • 70 dkg schabu bez kości
    30 dkg fasolki szparagowej
    2 marchewki
    1 cebula
    1 płaska łyżeczka kurkumy
    Świeże oregano ( 4 łyżki)
    Słodka papryka w proszku ok. 3 łyżeczki

Aromatyczny gulasz z fasolką i oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę. Do cebuli dodajemy schab wcześniej wymieszamy z 2 łyżkami mąki. Podsmażamy chwilę całość aż mięso się lekko zrumieni i wsypujemy paprykę. Całość jeszcze chwilkę smażymy a następnie zalewamy bulionem. Mięso dusimy na wolnym ogniu ok. godziny. Gdy zacznie mięknąć dodajemy pokrojoną w większe kawałki marchewkę i pokrojona fasolkę . Całość gotujemy jeszcze ok. 20 min. Na końcu dodajemy oregano, kurkumę, sól i pieprz. Jeśli jest potrzeba sos zagęszczamy niewielką ilością mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy