Aromatyczny kompot z dyni i żurawiny

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny kompocik o lekko korzennym zapachu i smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g dyni
    100 g żurawiny świeżej (może być mrożona)
    4 łyżki cukru trzcinowego
    1 laska cynamonu
    8 goździków
    2 łyżki octu

Aromatyczny kompot z dyni i żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Kostki dyni przekładamy do garnka i zalewamy ok 1,5 litra wody.
  • 2. Dodajemy żurawinę, goździki i laskę cynamonu i gotujemy.
  • 3. Do gotującego się kompotu dodajemy cukier i ocet. Całość mieszamy. Gotujemy jakieś 10 -15 minut od zagotowania się kompotu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy