Aromatyczny pstrąg

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pstrąg do zrobienia w piekarniku lub w plenerze. Szybki, smaczny, banalnie prosty.

  • 45 min

Składniki:

  • wypatroszona ryba
    cytryna
    przyprawy: sól, pieprz, papryka, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek gran.

Aromatyczny pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę opłukać i obficie skropić cytryną. Posolić i popieprzyć z zewnątrz, następnie od środka. Do środka dodać także resztę przypraw.
  • 2. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Jeśli jest więcej niż jedna ryba, każdą zawinąć osobno. Piec 30-40 minut w ok. 180st. Doskonała z własnoręcznie robionymi frytkami i kiszoną kapustą.

Porady

Pstrąga można zastąpić sieją, sielawą, sandaczem lub doradą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy