Austriackie kaiserschmarrn na wykwintnie

0 (0 ocen)

Bardzo prosta i szybka potrawa, zwiedzając Austrię nie wypada jej nie skosztować.

Składniki:

  • 4 jajka
    150 ml mleka
    100 g startego sera gouda
    150 g mąki
    sól, pieprz
    1 por
    100 g boczku wędzonego

Austriackie kaiserschmarrn na wykwintnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oddzielamy. Żółtka, mleko, mąkę i ser mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do masy.
  • 2. Masę jajeczną wylewamy na rozgrzaną patelnię, po kilku minutach omlet obracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 5 min.
  • 3. Pora kroimy w talarki, boczek w kostkę i razem podsmażamy, wykładamy na gotowy omlet.

Komentarze

Podobne przepisy