Ta odżywcza surówka to samo zdrowie. Dla odmiany można ją podać na śniadanie zamiast owsianki.
20 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
1 duża marchewka
1 jabłko
1 dojrzałe avocado
Składniki sosu:
3 łyżki oleju z pestek winogron
Sok z połowy cytryny
1 łyżka miodu płynnego ,naturalnego, wielokwiatowego
1 płaska łyżeczka musztardy rosyjskiej
Sól i kolorowy pieprz do smaku
Avocado- marchew- jabłko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki sosu połączyć.
Marchew zetrzeć na średnich lub grubych oczkach tarki
Dodać do niej jabłko, obrane i starte na grubych oczkach tarki.
Wlać sos i wymieszać, aby jabłko nie ściemniało.
Obrać avocado, pozbyć się pestki, pokroić miąższ w paski lub rozgnieść go widelcem i od razu dodać do surówki.
Komentarze