Awanturki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pyszne kanapki na śniadanie i na kolację, a także jako przekąska w ciągu dnia.

  • 20 min

Składniki:

  • weka (kilka kromek)
    25 dag sera białego
    puszka makreli w pomidorach
    sól i pieprz do smaku
    masło do posmarowania weki

Awanturki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • awanturki 1. Każdą kromkę smarujemy masłem.
    Ser biały solimy, pieprzymy, wyrabiamy w miseczce. Ma być ostry, wyraźny smak. Można dodać bardzo drobno pokrojoną cebulkę.
    Do drugiej miseczki wykładamy makrelę z sosem i również wyrabiamy ją widelcem na "papkę".

    Na kromeczki nakładamy naokoło ser, natomiast środek wypełniamy rybą.

Porady

Zamiast ryby można użyć paprykarza.

Notka redakcyjna

KH_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy