Awokado faszerowane pastą z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek

0 (0 ocen)

Awokado to bardzo zdrowy owoc, który doskonale się komponuje zarówno z daniami na słodko jak i na wytrawnie.

Składniki:


  • awokado 1 szt.
    suszone pomidory 5 plastrów
    oliwki czarne 6 szt.
    sok z cytryny 1 łyżeczka
    sól morska
    czarny pieprz mielony Prymat
    szczypiorek 3 łyżki

Awokado faszerowane pastą z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado umyć, następnie przeciąć wzdłuż pestki, obróć każdą z polówek w przeciwna stronę, wbij nóż w pestkę i wyciąg ją, a następnie wydrąż miąższ i zmiksuj blenderem na gładką masę. Pomidorki i oliwki drobno pokrój i połącz z awokado. Dodać sok z cytryny i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Pastę przekładamy do połówek wydrążonego awokado. Szczypiorek siekamy i posypujemy połówki awokado.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy