To wariacja na temat faszerowanego awokado przyrządzonego na wieczór sylwestrowy przez naszego znajomego. W jego wersji faszerowane krewetkami.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- dojrzałe awokado: 2 sztuki
- mała makrela: 1 sztuka
- Czerwona papryka: 0.5 sztuki
- szczypiorek: 0.5 pęczka
- sól,pieprz: 1 szczypta
- sos Tysiąca Wysp lub inny ulubiony: 1 sztuka
Awokado faszerowane sałatką z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dojrzałe awokado przeciąć na pół i usunąć pestkę.
W miseczce wymieszać mięso z makreli ,kukurydzę, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pokrojony szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Powierzchnie po pestce wypełniać sałatką.
Podawać polane sosem.
Komentarze