Awokado faszerowane sałatką z makrelą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To wariacja na temat faszerowanego awokado przyrządzonego na wieczór sylwestrowy przez naszego znajomego. W jego wersji faszerowane krewetkami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dojrzałe awokado: 2 sztuki
    - mała makrela: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 0.5 sztuki
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - sól,pieprz: 1 szczypta
    - sos Tysiąca Wysp lub inny ulubiony: 1 sztuka

Awokado faszerowane sałatką z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe awokado przeciąć na pół i usunąć pestkę.
    W miseczce wymieszać mięso z makreli ,kukurydzę, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pokrojony szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Powierzchnie po pestce wypełniać sałatką.
    Podawać polane sosem.

Komentarze

Podobne przepisy