Awokado na rukoli

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Awokado na rukoli, skropione winegretem, z dodatkiem szynki szwarcwaldzkiej i kiełków.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • AWOKADO NA RUKOLI::
    - rukola (2 garści): 2 sztuki
    - dojrzałe awokado: 1 sztuka
    - szynka szwarcwaldzka: 4 plastry
    - kiełki rzodkiewki: 2 łyżki
    SOS WINEGRET::
    - miód płynny: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - oliwa truflowa: 2 łyżki
    - sól, pieprz czarny, chilli: 1 szczypta

Awokado na rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić, wyjąć pestkę. Miąższ ostrożnie wyjąć ze skórki, pokroić w plastry.
  • 2. Składniki sosu połączyć, dobrze wymieszać.
  • 3. Rukolę ułożyć na talerzach, na niej plasterki awokado. Całość skropić winegretem. Plastry szynki zwinąć dekoracyjnie, ułożyć na wierzchu. Na szynce ułożyć kiełki.

Komentarze

Podobne przepisy