Awokado z gorgonzolą.

0 (0 ocen)

Takie awokado może stanowić samodzielną ,bardzo pożywną przekąskę. U mnie dzisiaj zastąpiło jarzynkę do makaronu w cytrynie i śmietanie.

Składniki:

  • 1 awokado
    40g sera Gorgonzola Dolce
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka posiekanych pistacji
    pieprz do smaku

Awokado z gorgonzolą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę ,skropić sokiem z cytryny. Delikatnie wydrążyć miąższ ,najlepiej łyżeczką. Przełożyć do miseczki. skropić cytryną, posypać pieprzem. Dodać pokrojony w kosteczkę ser łagodny gorgonzola. Wszytko delikatnie wymieszać i przełożyć do łupin awokado.
    Posypać posiekanymi pistacjami. Dobrze smakuje z grzanką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy