Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na śniadanie.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • awokado 1 szt
    jajka 2 szt
    łosoś wędzony 20 gram
    natka pietruszki 1 łyżka
    sól
    pieprz

Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i wydrążyć trochę miąższu, aby zrobić miejsce na jajko. Wbić żółtka i trochę białka (tyle, ile się zmieści). Dodać kawałki łososia. Ułożyć awokado w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem (do momentu, aż jajko się zetnie). Po upieczeniu oprószyć pieprzem i solą.

Komentarze

Podobne przepisy