Baba majonezowa

0 (0 ocen)

Pulchna i delikatna

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szkl. mąki pszennej
    3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
    1 łyżka proszku do pieczenia
    1 szkl. cukru
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki kakao
    lukier

    Do dekoracji:
    4 truskawki z szypułkami
    1/4 czekolady mlecznej
    50ml śmietany 30%
    perełki srebrne

Baba majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto (bez kakaa) łączymy ze sobą i połowę wlewamy do formy.
    Do drugiej części wsypujemy kakao i jeszcze chwilę miksujemy i wlewamy do formy z jasną częścią.
    Pieczemy ok. 50 minut w 180st. Studzimy i polewamy lukrem. Truskawki kroimy na pół i układamy na lukrze.

    Nad parą rozpuszczamy czekoladę ze śmietanką i zygzakiem polewamy truskawki. Ozdabiamy perełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy