Babeczka kwiatuszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W misce wymieszać suche składniki: mąkię, cukier, szczypta soli, proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: masło, mleko, jajko, sok z cytryny.
2.Do miski z suchymi dodać mokre, wymieszać wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia się składników. Forme do mufinek wyłozyłam papilotkami, do kazdej nałozyłam prawie pełno ciasta. Piekłam ok.20-25 minut. Wyjac i wystudzić.
3.Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawac cukier puder, a następnie ser. Dodac barwnik, dokładnie wymieszać. Odłożyć na godzine do lodówki.
4.Wystudzoną babeczkę obsmarować masą wyciskajac ja przez szpryce robiac fale tak jakby to była łąka. Orzechy przeciąć na pół i ułożyć na środku jak kwatek.
Komentarze