Babeczka z kremem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis na babeczki jest łatwy, a krem jest puszysty i pyszny.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na babeczki:
    - 200 g cukru,
    - 200 g masła,
    - 200 g mąki,
    - 2 jajka,
    - łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 3 łyżki kisielu (ewentualnie kakao lub migdały),
    - 3 łyżki ciepłej wody
    Składniki na krem:
    - 2 szkl. mleka,
    - 4-6 łyżek cukru,
    - 3 łyżki mąki tortowej,
    - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy,
    - 1 margaryna

Babeczka z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie babeczek.
    W misce utrzeć masło z cukrem. Dodać rozrobione z wodą jako, kisiel, mąkę, proszek do pieczeni. Dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek wysmarować masłem, nałożyć masę. Piec 25 min. w temp. 180 stopni.
  • 2. Wykonanie kremu.
    3/4 szklanki mleka odlać, w mleku roztrzepać budyń z mąką. Cukier wymieszać z mlekiem, zagotować budyń. Ostudzić. Budyń połączyć z miękką margaryną i kilka łyżek gorącej wody. Dodać trochę kwasku cytrynowego do smaku i miksować do puszystej masy.
    Babeczki udekorować kremem i galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy