babeczki czekoladowe z budyniem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Czekoladowe babeczki z budyniem w środku. Do tej pory wspominam ten smak. "Niebo w gębie".Znikają natychmiastowo.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1,5 szklanki mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    1/2 szklanki oleju

    0,5 l mleka
    1 budyń waniliowy
    Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu

    Dodatkowo
    cukier puder do oprószenia

Babeczki czekoladowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajka, dodać cukier i zmiksować na gładko.
    Dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia się składników.
    Piec w foremce na 12 babeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do jej połowy wysokości, a nastepnie łyżeczkę budyniu.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka).
    Wyjąć i wystudzić

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy