Babeczki czekoladowe z nutą cynamonową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce wymieszać mąkę, kakao, cukier, sodę, 1,5 łyżeczki cynamonu i sól. Dodać wodę, olej i ocet. Wymieszać mikserem na jednolitą masę bez grudek na średnich obrotach. Dodać startą tabliczkę czekolady i wymieszać mikserem na małych obrotach do połączenia składników. Formę do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami i nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach do momentu gdy wykałaczka po wyjęciu będzie czysta ( pamiętajmy że w środku jest czekolada i patyczek może być troszkę wilgotny) Babeczki są delikatne i puszyste. Ozdabiamy wedle uznania. Ja ozdobiłam białą czekoladą rozpuszczoną z dodatkiem podprażonych orzechów włoskich uprzednio rozdrobnionych i z dodatkiem łyżeczki nawet mnie oleju roślinnego.
Komentarze