Babeczki kajmakowe

0 (0 ocen)

Ten przepis to troszkę przerobiony murzynek

Składniki:

  • - 1 puszka kajmaku
    - 1/2 kostki margaryny
    - 1/4 szklanki wody
    - 5 łyżek cukru
    - 4 jajka
    - 2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Babeczki kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - W garnku rozpuścić margarynę z cukrem dodać wodę i puszkę kajmaku mieszać aż wszystko się połączy i zagotuje Odstawić garnek do ostygnięcia masy
  • 2. - Z białek ubić pianę Ostygniętą masę ucierać mikserem dodać po jednym żółtku Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec białka delikatnie wymieszać łyżką Ciasto przełożyć do foremek piec ok 20 min 180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy