Babeczki keksowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Inna postać keksu, niestety bardziej pracochłonna

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - budyń waniliowy bez cukru: 1 sztuka
    - budyń czekoladowy: 1 sztuka
    - jajka: 5 sztuk
    - margaryna Kasia: 1 sztuka
    - cukier: 1.5 szklanki
    - bakalie: 30 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - lukier gotowy: 1 sztuka

Babeczki keksowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać jajka i cukier. Następnie wsypywać porcjami mąkę z budyniami i proszkiem do pieczenia. Masę wymieszać z 5 łyżkami wody i bakaliami (większe kawałki podzielić) obtoczonymi w mące. Trochę większe foremki na babeczki posmarować masłem i obsypać bułką tartą i wylewać ciasto po pół foremki. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu polać lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy