Babeczki kokosowo - jagodowe

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wiórki kokosowe i jagody to znakomite połączenie

  • 25 min

Składniki:

  • przepis na 12-14 szt

    125 g miękkiego masła
    110 g drobnego cukru
    szczypta soli
    2 jajka
    90 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    65 g wiórków kokosowych
    150 g jagód leśnych

Babeczki kokosowo - jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180°C. Przygotować foremki do muffinek. Jagody przepłukać delikatnie na durszlaku i zostawić do obeschnięcia.
    Masło z cukrem i solą utrzeć do białości. Dodać po jednym jajku i zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
    Do masy maślanej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypać wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się składników. Na końcu dodać jagody, wymieszać i nakładać do foremek prawie do pełna.
    Piec około 25 min, aż się zrumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy