Babeczki- malinowe pychotki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Wspaniałe w smaku z pyszną malinową pianką. Przepis ten przywiozłam z Włoch -znalazłam go w jakiejś kolorowej gazecie-koleżanka przetłumaczyła , i oto w ten sposób babeczki trafiły na mój polski stół

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - masło do kremu: 250 gramów
    - jajka świeże: 4 sztuki
    - cukier około: 250 mililitrów
    - mąka tortowa: 300 gramów
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - kakao holenderskie: 3 łyżki

    - maliny: 30 dekagramów
    - jogurt naturalny gęsty: 250 mililitrów
    - cukier - puder: 7 dekagramów
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - Kremówka: śmietana kremowa 30% lub 36%: 200 mililitrów
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka

Babeczki- malinowe pychotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieramy masło z cukrem,dodajemy mąkę , kakao,proszek i jaja.Wszystko dokładnie miksujemy. Ciastem wykładamy foremki.
    Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
    Studzimy.
  • 2. PIANKA MALINOWA
    ```````````````````````
    Maliny miksujemy, następnie przecieramy przez sitko aby pozbyć się pesteczek.
  • 3. Jogurt ucieramy z cukrem i sokiem z cytryny.
  • 4. Śmietanę ubijamy na sztywno
  • 5. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody - łączymy z jogurtem -miksujemy i następnie dodajemy ubitą śmietanę -miksujemy. . Dodajemy maliny i dobrze miksujemy.
  • 6. Wykładamy według uznania piankę na wystudzone babeczki ---oczywiście dekoracja to dorodna , duża malina ,
    Wstawiamy na chwilkę do lodówki.
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy